Kontserdid ja projektid

Keskastme koolide koorijuhtimise eriala õpilaste konkurss - JÄÄB ÄRA!

reede, 27. märts11:00sissepääs tasuta EMTA kammersaal

Reedel, 27. märtsil toimub Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kammersaalis koolidevaheline noorte koorijuhtide dirigeerimiskonkurss. Võistlustules on kolme kooli, Heino Elleri Muusikakooli, Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli ja Tallinna Muusikakeskkooli noored õppurid.

Noorte koorijuhtide omavahelise mõõduvõtmise tava on ammune, järjepidev ja väärikas. Alates 1958. aastast toimusid “rammukatsumised” kahe kooli, Tartu ja Tallinna muusikakooli õpilaste vahel. 1976. aastal liitus muusikakeskkool ning tore ettevõtmine on saanud tuntuks kolme kooli kooridirigentide konkursina. Võisteldakse reeglina üle aasta, seekord on korraldamise järg Tallinna Muusikakeskkooli käes.